Muziekles Wolfs

piano

Lesvormen:

1. Blokfluitles (vanaf 4 t/m volwassenen)
Blokfluit voor kleuters vanaf 4 jaar is een methode die ik speciaal voor groep 1 en 2 heb ontwikkeld. Door middel van kleuren en dierennamen leert het kind spelenderwijs noten lezen en ritme. Ik maak speels gebruik van veel liedjes en het kind tekent zelf noten e.d. Ook wordt er veel gezongen en de ritmes worden gedanst. Elke les heeft een uitlegvel voor de ouders. Het is de bedoeling dat een ouder het kind helpt bij het maken van de opdrachten; het kind kan tenslotte nog niet lezen. Hiervoor is geen voorkennis van muziek nodig; het is zo eenvoudig dat de ouder spelenderwijs meeleert. Een paar keer per week 10 minuutjes is al genoeg. Na 1 jaar kan ik in de regel al bestaande boekjes gaan gebruiken. Aanschaf van een blokfluit gaat altijd in overleg met mij.
 
2. Dwarsfluitles (vanaf 6 t/m volwassenen)
Met 6 jaar kan een kind meestal beginnen met dwarsfluitles. We gebruiken dan een fluit met een kromme kop die wordt ingewisseld voor een rechte kop als het kind groot genoeg is om de hele fluit vast te houden. Ook voor deze leeftijd maak ik gebruik van een speciale methode uitgaande van eenvoudige liedjes. Het kind leert meteen noten lezen en ritme, maar niet meer volgens de kleutermethode. Ook hierbij is de hulp van een ouder bij het oefenen nodig, echter meer sturend dan bij kleuters. Ook dit hoeft u niet veel tijd te kosten. Aanschaf van een dwarsfluit gaat altijd in overleg met mij.
 
3. Pianoles beginners (vanaf 6 jaar)
Er wordt gebruik gemaakt van de bekende pianomethodes, zoals Thompson. U dient zelf te beschikken over een (elektrische) piano.
 
4. Instuderen zang(koor)partijen (voor volwassenen)
Heeft u moeite met het instuderen van partijen omdat u bijvoorbeeld geen noten kunt lezen? Hierbij kan ik u helpen, ook als u moeilijk toonhoogte kunt houden.
 
5. Instrument + piano - duo coaching (vanaf 12 jaar t/m volwassenen)
Door veel ervaring kan ik diverse spelers coachen. Naast blokfluit of dwarsfluit in combinatie met piano of klavecimbel of als duo is iedere combinatie denkbaar, zoals bijvoorbeeld viool – piano of zang – piano.
 
6. Ensemble coaching (van kwartet tot grotere ensembles)
Heeft uw ensemble behoefte aan een coach? Ik heb veel ervaring met het coachen van verschillende blaas- of strijkensembles. Hiervoor kan ik naar uw repetitieruimte toekomen.
 
7. Solfègeles (vanaf 12 jaar)
Ben jij benieuwd naar de muziektheorie of wil je je voorbereiden op het toelatingsexamen voor het Conservatorium? Ik leer je de gebruikelijke dingen die nodig zijn, zoals van het blad zingen, intervallen treffen, ritmische dictées, akkoorden etc. In ieder geval ga je door deze lessen de muziek die je maakt veel sneller leren en beter begrijpen.
 


copyright © 2013 Muziekles Wolfs te Amstelveen